Philips gloeilampenfabriek Weert

In 1957 werd door Philips de beslissing genomen om een lampenfabriek in Weert te gaan bouwen. De gemeente Weert verkoop aan Philips circa vijf hectare grond voor de prijs van twee gulden per vierkante meter. Bij deze keuze voor Weert kiest de multinational voor een plek aan het kanaal omdat deze een goede aanvoer van grondstoffen en het transport van producten garandeert. Nog voor de voltooiing van het complex koopt Philips een aangrenzend stuk grond voor toekomstige uitbreiding. De grondwerkzaamheden startte in 1958. De bouw van de productiehal en magazijn start in 1959.

In 1959 start de opleiding voor het Weerter personeel in Eindhoven bij de later directeur van Weert de heer Peter Veger. In 1960 werd de productie van Eindhoven overgeplaatst naar Weert. In 1961 was de officiële opening door de heer Frits Philips. Gouverneur Frans Houben was ook aanwezig. Philips was nu de grootste werkgever in Limburg. Sittard, Heerlen en Pope in Venlo.

Philips Weert wordt in korte tijd een van de grootste werkgevers van de stad. De fabriek produceert hoofdzakelijk huis-tuin-en-keuken-gloeilampen en later komt daar de productie van speciale lampen voor bijvoorbeeld de medische wereld bij. Er werkten in Weert op het hoogtepunt 998 werknemers. De fabriek werd gesloten in 2007. Dat kostte toen 250 werknemers hun baan.