1935 – Karmelieten Hubertus Driessen en Titus Brandsma

Karmelieten Hubertus Driessen en Titus Brandsma | Foto: Aldenborgh; Peter Korten

Zondag 15 mei 2022 wordt door Paus Franciscus in Rome de Nederlander Titus Brandsma heilig verklaart worden. Pater Titus Brandsma een nauwe verbondenheid heeft met Weert en met name met de Moeselkapel. De nieuwe heilige was kind aan huis bij de familie Driessen-van Geleuken die woonde op verdwenen boerderij “Souts” (tussen de huidige Jan de Oudelaan en Bernardlaan).

De familie Driessen had 10 kinderen waarvan er 9 religieus werden. Vier behoorden tot de Karmelietenkloosterorde. Hubertus Driessen (1871-1946) zou de leermeester en begeleider worden van Titus Brandsma. In de Moeselkapel zijn nog twee kerkraampjes aanwezig die geschonken zijn door de familie Driessen.

Ook wordt door pastoor Krewinkel op zondag 15 mei 2022 ter gedachtenis aan hem en zijn verbondenheid met de Moeselkapel een portret van deze nieuwe heilige en martelaar die in concentratiekamp Dachau in 1942 om het leven kwam onthuld.