1970 – Drukkerij Linskens

Drukkerij Linskens werd in 1925 opgericht door Harrie (Henri) Linskens. Zijn zonen Herman en Dré Linskens namen het bedrijf over. De drukkerij aan de Paradijsstraat werd in 1935 gebouwd werd in 1983 gesloten. Het pand werd enkele jaren later afgebroken.

Rogstaekers operette
Linskens zal toen ook begonnen zijn aan het schrijven van de Rogstaekers operette die volgens het programmaboekje op 1 augustus 1929 ‘klaar’ was. De operette werd in 1930 voor het eerst werd opgevoerd.
Weertenaar Henri Schaeken schilderde (aquarellen) in opdracht van drukkerij Emm. Smeets in 1897 ‘De legende der Rogstaekers’ voor de grote carnavalsoptocht van de stad Weert op 1 maart 1897. Het zijn 12 taferelen elk voorzien van een 2-regelig onderschrift op rijm.
Henri Linskens liet 4 extra taferelen van de Rogstaekerslegende tekenen (en extra clichés maken) om het verhaal in beeld compleet te maken. De volgorde is overigens anders dan het eerder door drukkerij Smeets uitgeven tafereel. Later heeft zijn zoon Herman Linskens (1921-2014) de legende herdrukt met 12 taferelen, maar hij heeft er ook met 16 taferelen gemaakt.