1910 – Frencken’s ‘Stiefselfabriek’

Weertenaren noemde deze fabriek de ‘Stiefselfabriek’. Deze benaming dateert uit de tijd van de oorspronkelijke dextrinefabrikage. Daarna werd door de verdeling van dextrine tot plakmeel de productie van kleefmiddelen, lijmen en kitten ter hand genomen. De samenstelling en productie werden geheel in eigen laboratorium verwezenlijkt.

Een aantal producten uit het toenmalige assortiment van Frencken lijmfabriek.

1910 – Frencken Stijfselfabriek, midden met pet en licht gekleurd jasje, de voorman van Frencken Fabrieken (dextrine), de heer Weekers, rechts op het afdak de twee weduwen van de firmanten Frencken met hun kinderen, waaronder de oudste zoon Ernest.

De stijfselfabriek van de gebroeders Henricus Hubertus Frencken en Martinus Jozephus Frencken werd in 1901 gevestigd bij de kruising van de IJzeren Rijn en de Zuid-Willemsvaart. In 1906 brandden de fabriek en het woonhuis af als gevolg van zelfontbranding in het opgeslagen meel. De opstallen werden op dezelfde plaats herbouwd. De gebroeders hadden al een stijfselfabriek in Dalheim (D). Zoon Ernest Frencken trouwde met Wies Caris en nam de fabriek over. Diens zoon Harrie Frencken was de laatste directeur uit de familie.