Het gehucht Laar krijgt een primeur in Limburg, zo meldt het Kanton Weert in de editie van 16 april 1948.
Na de Tweede Wereldoorlog verandert het werken op het land drastisch. Paarden worden vervangen door tractoren en de elektriciteit doet zijn intrede op het platteland.
Door meer dan zestig bedrijven in het kerkdorp, wordt een coöperatieve elektrische weide- afrastering aangelegd. Deze coöperatieve aanpak is uniek voor Limburg.
In totaal wordt circa 140 hectare weidegrond, inclusief een perceel van de gemeente Weert voorzien van deze elektrische nieuwigheid. Het gebied waar deze afrastering staat, wordt begrensd door het Weerterbos, de Kapeldijk en de Bosdijk. Er worden vierduizend meter voedingskabel en drie ‘nikkel voedingsaccu’s met schokapparaat’ aangelegd en geplaatst.
Voordelen van deze collectieve wijze van afrastering zijn volgens de krant minder materiaalkosten, minder arbeids- en onderhoudskosten en niet onbelangrijk, ‘geen beschadiging van het vee’.
Door de gezamenlijke aanpak zijn de kosten gemakkelijker te dragen dan in het geval iedere agrariër individueel een elektrische afrastering moet betalen. Per hectare betaalt de eigenaar of pachter tien gulden voor de coöperatieve voorziening.