Het weekblad ‘Op de Keper’ verschijnt voor het laatst op maandag 25 juni 1996.
Hiermee komt er een eind aan een dertig jaar lange traditie in het Weerter medialandschap.
Volgens uitgever Wim Bongers lijdt het blad al enige tijd verlies; de advertentie-inkomsten lopen drastisch terug. Het blad kenmerkt zich zeker in de beginjaren als kritisch tegenover de gevestigde orde. De eerste uitgaven zijn welhaast aan te merken als ’huisvlijt’, gestencild en al. Bij drukkerij Maes worden die eerste edities gemaakt.
In latere jaren krijgt het blad een meer professionele uitstraling en verschijnt het in het gebruikelijke ‘tabloidformaat’.
De redactie bestaat uit heel wat illustere figuren zoals Jan Nijs en Bert Boelaars. Andere bekende Weertenaren die regelmatig een bijdrage aan het blad leveren, zijn Fun van den Berg, Mia Post, Henk Simons en Peter de Kievit. Oud- wethouder Stan Smeets verwondert zich regelmatig over de toestand van zijn Weert in de rubriek “Weert is weer nergens’.
Begin zeventiger jaren verschijnen er bij tijd en wijle stukken van schrijver Gerard Reve.
Het verhaal van een bezoek aan bakker Smits op de Oelemarkt wordt later in een verhalenbundel opgenomen. Dit verhaal maakt tevens deel uit van expositie ‘Weert Jubileert’, waarbij aandacht is voor het feit dat veertig jaar geleden Gerard Reve een Koninklijke onderscheiding krijgt. Na Na het verdwijnen van het Kanton Weert in 1991 is Op de Keper het tweede plaatselijke advertentieblad dat het loodje moet leggen.