Mural in wording van Philippe de Montmorency, graaf van Horne in centrum Weert

WEERT – Stichting de Verbeelding uit Weert gaat samen de kunstenaars van de stichting Getting Up diverse muurschilderingen realiseren in hartje Weert. De muurschilderingen verbeelden het verhaal van Philips van Horne en zijn betekenis voor de regio en geven het centrum meer levendigheid.

Naast de muurschilderingen in het centrum gaat de stichting, samen met leerlingen, mooie murals maken in de middelbare scholen van Weert. Dit artistieke en educatieve initiatief is door Hans Corstjens van stichting de Verbeelding in samenwerking met stichting Getting Up opgezet in het kader van het van Horne jaar in Weert. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de tenderregeling van de gemeente Weert die zeer enthousiast was over het ingediende plan.

Muntpromenade Weert

De eerste muurschildering wordt in deze week gerealiseerd op de buitengevel van het Munttheater gezien vanaf de Muntpromenade.