1932 – Bakkerij Korsten

Bakkerij Korsten werd in 1932 opgericht door Mathieu Korsten. Hij was vroeger in dienst van Bakkerij Bocken, destijds een bekende bakkerij aan de Maaspoort in Weert. In 1932 besloot dhr. Bocken te stoppen met zijn bakkerij, waardoor de jonge Mathieu het stokje van hem over nam. Bakkerij Korsten een bekende naam geworden in Weert en omstreken. Het hoofdfiliaal heeft altijd aan de Maaspoort in Weert gelegen. De Begijnenhofstraat stond vroeger bekend als de Bockensteeg, een naam die nog steeds een belletje doet rinkelen in Weert.

Bakkerij Korsten groeide uit tot een gemengde bakkerij met 8 winkels, waarvan 6 in Weert, 1 in Nederweert en sinds 2014 ook in Budel-Schoot. De hoofdvestiging van bakkerij Korsten was nog steeds aan de Maaspoort, in totaal heeft de bakkerij zes filialen in Weert, een in Nederweert en een in Budel. Bakkerij Korsten ging in 2019 talliet.