1937 – Aluminium- en metaalwarenfabriek Weert

In 1934 opgericht door Walter Gruijthuijsen aan de Maaspoort. In 1937 werd de fabriek verplaatst naar de Parallelweg/Weerter-Veldstraat. Deze laatste straat bestaat inmiddels niet meer, maar liep van het Stationsplein naar de Wilhelminastraat. Deze fabriek legde zich hoofdzakelijk toe op de vervaardiging van aluminium keukengerei zoals pannen, fluitketels, melkkokers, steel- en koekpannen, schalen, vergieten lepels etc.

De foto met het voltallige personeel dateert van 1937 en is genomen ter gelegenheid van de opening van een nieuwe fabriek aan de Parallelweg. Op de voorste rij v.l.n.r herkennen we: Kimmel; de derde is Davits jr; daarnaast Pierre Gruijthuijsen en achter de bloemen zijn broer Walter. Rechts van hem met kaal hoed de heer Müchebron, een Duitser die de machines geleverd had. Daarnaast Wiel Weerts, procuratiehouder en op één na de laatste rij Davits sr. De dame boven Wiel Weerts is Lies Gabrieel en twee plaatsen naar rechts staat