Open Monumentendagen Weert druk bezocht

St Josephkerk

WEERT – Meer dan 1.000 bezoekers trokken de diverse Weerter monumenten tijdens de Open Monumentendagen in Weert. Er waren 23 monumenten open in de Van Horne stad Weert.

Er waren kinderspellen voor de jeugd, mini-exposities en kooroptredens. Molens staan ‘in de vreugd’ en bij de Sinti werd gedanst op livemuziek. De vrijwilligers stonden klaar om u rond te leiden en alles over hun monument te vertellen.

Plekken van plezier
Vele monumenten in Weert zette hun deuren open voor bewoners en bezoekers. Doel was en blijft een breed publiek kennis te laten maken met monumenten. Je komt dan op plekken waar je normaal niet makkelijk binnen stapt. Zoals dit jaar in Weert bijvoorbeeld de tuin van de zusters Birgittinessen, de Theuniskapel, de woonwagencultuur van de Sinti en het Kunstcentrum van de Lichtenberg. Men kon het gemeentemuseum aan de Markt nog eens te bezoeken voor de restauratie en herinrichting start. De plannen voor de verbouwing en nieuwe inrichting werden gepresenteerd.