Succesvolle opening expositie 150 jaar SJG Weert

WEERT – SJG Weert bestaat 150 jaar en dat wordt onder andere gevierd met een foto-expositie in de Paterskerk. Gisteren werd deze expositie geopend. Tijdens de expositie wordt teruggekeken op de rijke geschiedenis van het Weerter ziekenhuis. Prachtige beelden met soms verrassende, maar soms ook herkenbare verhalen en feiten nemen de bezoekers mee in het verhaal van 150 jaar ziekenhuiszorg in Weert. Een geschiedenis waar iedereen in deze regio op zijn of haar manier onderdeel van heeft uitgemaakt.  

Het is 150 jaar geleden dat drie zusters van liefde uit Tilburg naar de Van Hornestad kwamen om de ‘noodlijdende medemens’ te helpen, op hun beurt weer geholpen door een schenking van Maria Claessens uit het Morregat. Een jaar later schonk Jan Meyers, een vermogende vrijgezel uit het gehucht Laar, een groot deel van zijn bezittingen (ter waarde van 10.500 gulden) aan de kerk. De schenking is bedoeld voor de oprichting van een Rooms Katholiek wees-, armen- en ziekenhuis en zo ontstond het Sint Jans Gasthuis.

Openingstijden expositie in de Paterskerk (Biest 43) zijn:
Zaterdag         26 oktober              13 – 17 uur
Zondag           27 oktober              13 – 17 uur
Dinsdag          29 oktober              14 – 21 uur
Donderdag     31 oktober              14 – 21 uur
Zaterdag         2 november            13 – 17 uur
Zondag           3 november            13 – 17 uur

Foto’s: Mario de Heer