1959 – oud en nieuw hoek Langstraat van Berlostraat

In het hoekpand is de Co-Op gevestigd, daarnaast het hoofdkantoor van de Wilma en daarachter is warenhuis Paquay in aanbouw. Op onderstaande foto is het hoekhuis het geboortehuis van de Heilige Hieronymus een van de martelaren van Gorcum. Rechts daarnaast de coöperatie van de familie Verheggen.

Hieronymus (Jeroen) van Weert (Weert, 1522 – Brielle, 9 juli 1572) was een franciscaans pastoor van Gorcum, die samen met achttien anderen, de Martelaren van Gorcum, werd vermoord door de watergeuzen onder leiding van Lumey op 9 juli 1572. Hieronymus (Jeroen) werd geboren in een welgestelde familie in Weert.
Bij de bezetting van de citadel van Gorcum door de Watergeuzen, namen de calvinisten alle priesters en religieuzen gevangen. Zij doodden Jeroen en achttien andere katholieke priesters of kloosterlingen. Voor hij opgehangen werd, sneed men eerst de tatoeages van het Jeruzalemkruis uit zijn borst en rechterarm. Samen met de andere Martelaren van Gorcum werd hij heilig verklaard in 1867. Hun feestdag is 9 juli.

In het lage huisje daarachter (tweekapper) woonde de familie Janneman (van 1948-1954) en de familie Hoeken.