1934 – Zaal Sprenkske

Op de Biest was een café met zaal gevestigd. In de volksmond werd deze zaak ‘Sprenkske’ genoemd. De zaal werd o.a. gebruikt door fanfare Sint Franciscus en handboogschuttersgezelschap Cupido. Het café werd in elk geval vanaf 1916 uitgebaat door Jac van den Kerkhoff.

Petrus Hendrikus Hubertus Sprankenis (1831-1912) was de oorspronkelijke herbergier van dit pand aan de Biest. Dochter Maria Hendrina Sprankenis trouwde met (Jacques) Jacob van den Kerkhoff, kuiper in Weert. Zij kregen een dochter Maria Hendrina Helena Gertrude van den Kerkhoff deze trouwde met Josphus, Henricus Hubertus Coumans. Allen waren uitbaters van dit café.

Vooral de namen Sprankenis, Van den Kerkhoff (uitbaters van café de Harmonie, kuiperij van den Kerkhoff en wasserij van de KerkhoffMolenstraat) en Coumans (de latere drukkerij kanton Weert eigendom van Coumans werd hier gebouwd) zijn namen die verbonden blijven aan  Biest 18-20.