1894 – uitbreiding drukkerij Smeets

In 1894 werd er door -de tweede generatie- Emmanuel Smeets (1826-1904) de drukkerij aan de Beekstraat uitgebreid. Er werd een nieuwe drukkerij gebouwd langs de Kapelstraat en de Hegstraat. In zijn dagboek beschrijft Emmanuel Smeet dat als ‘Deze drukkerij was voor ons een flinke werkplaats’. In 1896 kocht men twee extra steendrukpersen en werkte men met 12 man in de drukkerij.

Emmanuel Smeets sr. (1826-1904) .

Het eerste gebouw is het het Sint Jans Gasthuis, dan een woonhuis met een poort die doorgang gaf naar de Kapelstraat. Daarnaast het eerste lage woonhuis naast de poort de binderij en expeditie van drukkerij Smeets en het volgende wat hogere pand met gestucte gevel het woonhuis van Smeets dat zij in 1830 aankochten.

Het Sint jans Gasthuis. door de poort lag het steegje met de weidse naam Kapelstraat naar de Hegstraat, daarnaast de twee panden van Smeets.

Tekening in het dagboek van de drukkerij.

Personeelsregister van 1896

1906 worden de twee woonhuizen en drukkerij verkocht voor 10.000,- gulden.