1960 – café De Borgie

Café “De Borgie” (1922 – ca. 1970) aan de Beekstraat eigenaar is Willem de Borgie en zijn vrouw Anna, bij de gasten welhaast beter bekend als ‘Mam de Borgie’.

Naast het echtpaar werken ook de kinderen vaak mee. Zoon Lei de Borgie is dan al de bekendste uit het gezin. De amateurcabaretier is op en voor de planken en natuurlijk in de zaak van zijn ouders de vriendelijkheid zelve.

Later wordt Lei de Borgie raadslid, wethouder en op een gegeven moment mag hij zich loco-burgemeester van Weert noemen. Café “De Borgie” is jarenlang een drukbezocht trefpunt voor jong en oud. Vanwege de stadsvernieuwing moet het cafépand aan de Beekstraat wijken voor het overdekt winkelcentrum de Muntpassage en wordt in 1971 gesloopt.

Bovenstaande foto’s: Léon de Borgie

sloop van café De Borgie, rechts fietsenhandelaar Reemers, links een dichtgetimmerd winkelpand | Foto: GAW 111