Première DVD ‘STAMTAFEL WEERT’ in Gotcha Weert

Restaurant 'De Counter' Weert | Archief Weert is veranderd

WEERT – Zondag 17 september om 13.00 uur vindt in de Gotcha Bioscoop aan de Beekstraat 47 in Weert de première plaats van de DVD over het boek ‘Stamtafel Weert’.

Deze dvd is gemaakt naar aanleiding van het boek dat door Stichting De Aldenborgh Weert en Stichting Veldeke Weert in 2015 is uitgegeven.

Binnen twee maanden waren alle 500 exemplaren van het boek uitverkocht. Uit de enorme hoeveelheid beeld- en geluidsopnamen van ‘vertelsels’ van kasteleins, kasteleinskinderen en stamgasten over het Weerter caféleven en de sfeer van weleer is een selectie gemaakt en op DVD vastgelegd.

Gedurende 1 uur en 14 minuten kunt u genieten van smeuïge historische anekdotes, beelden en muziek. Maar naast gein en ongein komt ook het harde bestaan van weleer en de sociale rol van het historisch caféleven in Weert en omstreken tussen 1900 en 1970 aan de orde. De toegangsprijs voor de première bedraagt € 5,00, daar is koffie/thee en “cake” bij inbegrepen.