Boekpresentatie ‘Geschiedenis van Altweerterheide’

Ontginningsboerderij ‘Karelke’ rond 1910 - GAW beeldbank 55

ALTWEERTERHEIDE – Op zaterdag 16 juni 2018 zal “De ontstaansgeschiedenis van het kerkdorp Altweerterheide” in een beperkte oplage verschijnen. Het is geschreven door Gerard Stals. Als oud-Heiknuiter beter bekend als Geer van de Smeed. Het eerste exemplaar zal om 13.00 uur worden aangeboden aan de dorpsraad Altweerterheide.

Uitgever van het boek is “Stichting Cultuurhistorische Publicaties voor de Regio Weert”. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met Stichting Geschied- en Oudheidkundig Genootschap De Aldenborgh.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het bijna 200 pagina’s tellend boekwerk worden de 6 grote ontginningen in Altweerterheide van eind 19e en begin 20e eeuw uitgebreid beschreven. Het betreft:
Delbroek, Wijffelterbroek, Karelke, Hollandia, Kruispeel en Kettingdijk.
Het boek, in soft cover en met zwart-wit en kleurenfoto’s, is een must voor iedereen die de “He-j” een warm hart toedraagt en voor wie meer wil weten over de geschiedenis van dat mooie dorp. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, want het boek kost slechts €19,50.

Intekenaren kunnen op zaterdag 16 juni het boek tussen 13:00 en 17:00 uur ophalen bij café – zaal de Paol, Bocholterweg 136 te Altweerterheide. Hier start ook de losse verkoop.
Vanaf maandag is het boek in de losse verkoop verkrijgbaar bij Primera Wouters (Winkelcentrum Moesel), de Benelux (Stramproy) en Bruna (Markt-Weert). Wees er snel bij want de oplage is beperkt! Op=op.

Van of afkomstig van Altweerterheide?
Genealoog Bèr Geelen zal zaterdagmiddag aanwezig zijn om hierop een antwoord te geven. Hij heeft alle families van Altweerterheide onderzocht. Hij kan ter plaatse antwoord geven over vragen van uw voorouders.