1965 – Van Aubel, van kolenhandel tot gassen en lassen

Peter van Aubel

Limburg was vroeger de plek bij uitstek waar je met de verkoop van kolen geld kon verdienen. De brandstof werd (bij wijze van spreken) om de hoek uit de grond gehaald en aan Jan en alleman verkocht. Niemand kon immers zonder kolen. Zo’n kolenhandel was ook de broodwinning van Jos. van Aubel. Vanaf 1938 heeft hij, samen met zoon Peter, de straten van Weert verkend om kolen en olie aan de man te brengen. Maar de kolendelving stopte en de inkomsten moesten hier in Limburg uit andere bronnen komen.

Van Aubel paste zich aan, de zaak werd uitgebreid met de verkoop van Technische gassen en later alle soorten las- en snijmaterialen tot de verkoop, reparatie en onderhoud van elektrische las- en snijapparatuur toe. En dat doet kleinzoon Peter-Paul van Aubel nu nog steeds.