30 augustus 1974: Pionier in het Weertse

Wethouder Willem Litjens - GAW Beeldbank 7536

Na een periode van maar liefst 29 jaar als wethouder van Weert neemt op 30 augustus 1974 Willem (F.J.) Litjens afscheid van het pluche in het stadhuis.

Namens de plaatselijke politieke beweging ‘Boerenfractie’ heeft hij gedurende die periode zitting in het dagelijks bestuur van de stad. In de 29 bestuurlijke dienstjaren beheert Willem Litjens onder meer de portefeuilles Openbare werken en gemeentelijke eigendommen, Openbaar slachthuis en vleeswarenkeuring en Marktwezen.

Burgemeester Frans Breekpot beschrijft in zijn toespraak Willem Litjens als ”een pionier in het Weertse, die erkentelijkheid en dankbaarheid verdient”. De inzet van de wethouder voor de gemeenschap wordt onderstreept door het uitreiken van de erepenning van verdiensten der gemeente Weert.

Overigens ontvangt de eveneens scheidende wethouder mr. Stan Smeets op die 30ste augustus ook de erepenning van verdiensten der gemeente Weert. Smeets ligt op dat moment in het ziekenhuis zodat zijn vrouw de penning in ontvangst neemt.
Willem Litjens en Stans Smeets zijn voortaan ereburger van Weert.