Uitbreiding stadspark Weert door verplaatsing Houthandel Scheijmans

WEERT – In mei van dit jaar ondertekenden de gemeente Weert en Houthandel Scheijmans een intentieverklaring voor het haalbaarheidsonderzoek naar de verplaatsing van de houthandel aan de Biest naar een bedrijventerrein in Weert. De verplaatsing is een stap dichterbij gekomen. De houthandel krijgt een perceel op Kampershoek. De gemeenteraad moet in september wel nog instemmen met het voorstel alvorens de verplaatsing van het bedrijf kan worden uitgevoerd.

De gemeente wil het perceel van het kasteel kopen en omvormen naar een publieke functie. Het haalbaarheidsonderzoek lijkt een positieve uitkomst te hebben want het college van B&W heeft de gemeenteraad een voorstel gedaan. Het college vraagt de gemeenteraad om een geldkrediet van € 2.125.000,- voor de aankoop en verhuizing van de houthandel mogelijk te maken. Tevens wil men € 817.742,- reserveren voor aanpassing van het stadspark. Het kasteel blijft buiten de verkoop en wordt bewoond door mw. Scheijmans. Het kasteel werd in 1923 aangekocht door de familie op een openbare veiling. De notarissen Welters en Engelberts plaatste in opdracht van de familie Wolterbeek een advertentie voor de openbare verkoop van “Het Kasteel”, waarin het kasteel beschreven wordt als: Kasteel bestaande uit herenhuis, torenwoning, garage, stalling, grooten door muren afgescheiden tuin, en grooten boomgaard, met oude inrijpoort, geheel omgeven door grachten. Het herenhuisbevat beneden: groote zaal, 4 kamers en keuken, boven 6 kamers; verder grooten zolder met 2 dienstbodenkamers; kelder. Voorzien van electrisch licht.”

1923 – Advertentie verkoop kasteel

De gemeenteraad moet in september instemmen met het voorstel alvorens de verplaatsing van het bedrijf kan worden uitgevoerd.