Afscheid bestuurslid Anne de Bruijn Stichting GaanvoorGoud

WEERT – Afscheid bestuurslid Anne de Bruijn stichting GaanvoorGoud
Na 3,5 jaar neemt bestuurslid Anne de Bruijn afscheid van stichting GaanvoorGoud, althans in formele zin. Want als een van de oprichters van de stichting en door haar partner John Cardinaal die nog voorzitter is van GaanvoorGoud, blijft ze betrokken. Een andere prioritering van Anne’s vrije tijd en ook haar wens van nieuwe energie voor de stichting door vers bloed, zijn de reden dat ze stopt.

Eind 2014 begon Anne de Bruijn met de Stichting omdat ze gelooft in talentontwikkeling en de inspirerende kracht die er vanuit kan gaan. Zelf vergeet ze nooit de kennismaking met Aito Köster waarin hij vol passie vertelt over zijn keuze’s als topsporter. Bijvoorbeeld in de keuze wel/niet op vakantie met vrienden. De oplossing was lekker meegaan naar de zon maar  dan elke ochtend, wanneer zijn vrienden uitsliepen, trainen in een Turkse boksschool, om vervolgens een gezellige middag te hebben en na het gezamenlijk eten vroeg naar bed te gaan en niet te gaan stappen. “Staaltje focus eerste klas”, noemt Anne dit.

De afgelopen jaren heeft de stichting haar doelen zeker bereikt, topsport talent een kans geven door; een stevige groep sponsors op te bouwen, vele mooie evenementen te organiseren voor exposure, en met hulp van lokale media zoals het medium waar je dit bericht leest, een grote groep volgers / betrokken sportliefhebbers op te bouwen. Ook het mooie herkenbare logo (sponsored & made by Sacha) en de posters (powered by EHS) dragen daaraan bij.

Anne geeft aan trots te zijn op het resultaat van de stichting en op de enorme vaart waarin de stichting zich ontwikkeld heeft, maar vond dat ook soms wel lastig. Immers was het plan in 2014 om 1 of 2 sporters te ondersteunen en dat langzaam uit te bouwen. Echter ondersteunt de stichting al langere tijd actief 5 sporters in hun ontwikkeling, waarvan drie in hun road to Tokyo. “Hoe gaaf zou het zijn wanneer we tijdens de Olympische spelen in 2020 aan de stadsbrug de afbeeldingen van drie GvG sporters levensgroot kunnen ophangen om te laten zien hoe trots we zijn. Dat was zo super in 2016 met turnster Vera van Pol. Het maakt toch dat je sport anders beleefd wanneer er iemand meedoet die je kent en waar je fan van bent”, vertelt Anne enthousiast.

Naast Aito en Vera ondersteunt GaanvoorGoud ook Triatlete Maaike Caelers, Tennisser Jip van Assendelft en Tafeltennisster Karlijn van Lierop. “Een mooie club van Goud, ieder met hun eigen uitdagingen en behoeften”, licht Anne toe. “Daarom is casemanager Olaf van der Zanden met zijn medische GaanvoorGoud providorboog onmisbaar voor de stichting. Dankbaar dat hij en vele andere zo actief en betrokken zijn geweest bij de stichting, dat maakt dat we zelf ook onze naam waar kunnen maken, gaan voor goud…”.

Om al het opgebouwde uit te bouwen en beter te benutten zoekt de stichting vervanging voor Anne, zowel in haar rol als eventueel bestuurslid als op gebied van communicatie. Het huidige bestuur met John Cardinaal, Rob van de Moosdijk, Ruud Smolenaers, Leon Vink en John Smolenaers doet dan ook een oproep aan eenieder die kan ondersteunen in de verdere realisatie van de missie van de stichting (talenten in de regio ondersteunen in hun weg naar de top), zich te melden via info@gaanvoorgoud.nl

www.gaanvoorgoud.nl